Unitrends Ransomware protection

Take the Ransom Out of Ransomware

Een goede bescherming is gelaagd opgebouwd. De eerstelijns defensie is je firewall, dit is de portier die ongewenste gasten moet buiten houden. Aangezien we niet kunnen uitsluiten dat er geen malware zoals cryptolockers tussen de mazen van het net door glippen is een degelijke en actief antivirusprogramma onontbeerlijk. Dit is de tweedelijns bescherming. Zowel de eerste lijn als de tweede lijn defensie zijn gericht op gekende malware programma's. Logischerwijze moet er eerst een nieuwe bedreiging gekend zijn alvorens er bescherming tegen geboden kan worden. In de periode tussen de ontdekking van een nieuwe bedreiging en het actief komen van de beschermingsmaatregelen is er steeds een reel risico op besmetting. Daarom plaatsen we in derde lijn de back-up oplossing. Een volgende de regels geconfigureerde, bewaakte en geteste back-up is de ultieme bescherming tegen cryptolocker virussen. Als ultiem redmiddel kan je daarmee je bestanden terugplaatsen.

Hierbij moeten we een bemerking maken. Cryptolocker virussen zijn van aard dat ze alle open verbindingen tussen machines, storage e.d. gaat benutten om bestanden te bereiken en ze te versleutelen. Als je back-up start tijdens een besmetting kan ook je back-up onbruikbaar worden. Om je hiertegen te wapenen maken we gebruik van de recentste features van de UNITRENDS-back-up software omdat deze in staat is via ingewikkelde algoritmes een cryptolocker besmetting te herkennen en dit ook automatisch te melden zodat er onmiddellijk gepast kan ingegrepen worden.

Unitrends is een zeer polyvalente back-up oplossing zo kan ze gekoppeld worden met Office365, Ransomware Protection, Cloud services, Business continuity enz.

Bij Neddine Solutions hebben we alles in huis om uw bedrijfsdata maximaal te beschermen. Vraag vrijblijvend uw offerte!